Les 7 preguntes imperscindibles per triar el constructor de la vostra casa de fusta

Una vegada hem decidit que volem una casa de fusta cal prendre una segona tria molt important: qui ens la fa? Hi ha moltes empreses constructores que fan cases de fusta, escollir-ne una pot resultar una tasca una mica complexa. I compte: no estem parlant d’una casa prefabricada, sinó d’una casa de fusta feta a mida.

 

Em podeu fer la casa que vull?
No totes les constructores fan el mateix tipus de cases. Si teniu un projecte propi, és possible que algunes empreses optin per no agafar-lo. Altres l’agafaran només si no és molt complex. Si ja teniu una idea de com ha de ser casa vostra, aquesta seria la primera pregunta.

Quan me la podeu fer?
Avui dia, aquesta és una pregunta cabdal. La construcció amb fusta està creixent, i algunes constructores tenen llista d’espera per posar-se en un nou projecte. Així que és bo que us assegureu bé que la disponibilitat de la constructora us encaixi.

On sou?
Sembla una pregunta tonta, però és més important del que sembla. La proximitat entre l’empresa i casa vostra és fonamental per raons òbvies. Però a més a més, tenir un lloc on anar físicament per qualsevol dubte és interessant. Així que, com més a prop us la busqueu, més fàcil seran moltes gestions. En el cas de Fustech, per exemple, treballen molt amb industrials de proximitat, així que sempre tindran gent de confiança per la vostra casa.

Teniu taller propi?
Moltes constructores no tenen taller, de manera que depenen d’altres per fer el mecanitzat. En el cas de Fustech, tenim taller propi. Podreu anar al taller i veure com s’estan construint les peces de casa vostra. Així entendreu millor la diferència entre una casa prefabricada, on tens poc a dir, i una casa preindustrialitzada, que es construeix al taller segons les necessitats i s’acaba muntant sobre el terreny.

Quant em costarà?
Aquesta segur que no us oblideu de fer-la. De tota manera, les diferències de preu avui dia no són abismals (si parlem de qualitats estàndard), així que potser no serà aquest l’argument principal per escollir constructor. En aquest article et vam donar algunes pistes del que condiciona el preu d’una casa de fusta i també vam comentar què inclou aquest preu genèric. 

Puc visitar alguna casa que hagueu fet?
Una altra qüestió fonamental. Poder veure una casa acabada i, sobretot, poder parlar amb els seus propietaris, us ajudarà moltíssim, ja que ells van ser un dia on ara sou vosaltres, i van tenir els mateixos dubtes que ara teniu. Fins i tot podeu veure cases que s’estiguin fent en aquell moment, i això us pot ajudar a resoldre dubtes sobre l’estructura, les instal·lacions, etc. Veure i tocar sempre ajuda.

Heu tingut feeling amb les persones que us han atès?
Setena i última pregunta, escoltant ara la vostra intuïció. Els veieu implicats? Amb ganes de construir casa vostra? Perquè al capdavall, els heu d’encomanar una tasca molt important per vosaltres. Per alguns serà la vostra casa, però per vosaltres serà casa vostra. I el matís és important!

 

Menú