Com evacuar l’agua d’una coberta plana?

Quan pensem en el dibuix d’una casa unifamiliar, inevitablement ens ve la imatge d’una casa amb dues teulades verticals.

Aquest símbol tan familiar es diu teulada a dues aigües. Perquè la inclinació de les dos vessants de la teulada permet que l’aigua evacuï de forma natural per les dos vessants.

A les cases de fusta també es pot emprar aquest tipus de teulades, però …

Què succeïx quan la coberta es plana?

Normalment, quan la coberta d’una casa de fusta és plana, sol ser no transitable, és a dir, és un espai que només serveix de tancament, i s’hi pot accedir solament per a realitzar tasques de manteniment.

Òbviament, no és molt difícil pensar que el fet que sigui plana podria dificultar l’evacuació de l’aigua.
A Fustech ho hem resolt d’una forma molt eficient.

Si donem un cop d’ull a una coberta plana d’una casa de fusta de Fustech , veurem que l’hem cobert de grava.
La grava té dues funcions: per una banda ens ajuda a filtrar l’aigua fent la funció d’impermeabilitzant. D’altra banda, protegeix les làmines de material impermeable que recobreixen l’estructura dels impactes de caminar per sobre.

Així, si hom ha de desplaçar-se per la coberta per raons de manteniment queda resolt el problema de trepitjar material sensible.

Per descomptat, totes les pedres de la grava no són rodones, i això pot suposar un problema si una pedra punxeguda perfora els materials d’aïllament. Per aquest motiu instal•lem un cautxú butil que protegeix l’estructura.

Coberta amb dos petits desnivells

A més la coberta es construeix amb dos petits desnivells que fan pendent que permeten que l’aigua avaluï cap als vessants d’ambdós sentits.

Si resumim la coberta està composta de vàries capes:

  • Les bigues que formen part de l’estructura
  • El panel de Sandvitx
  • Una capa selladora
  • Una làmina impermeable
  • Grava

Per a finalitzar s’instal•len dos baixants amb dos forats cadascun per a facilitar l’evacuació de l’aigua de forma definitiva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú