L’aerotèrmia és el millor sistema per climatitzar casa vostra

Escalfa a l’hivern, refresca a l’estiu i és molt eficient. L’aerotèrmia s’està imposant com el sistema no només per climatitzar habitatges de manera eficient i sostenible, sinó també per produir aigua calenta sanitària. Bàsicament, consisteix en fer servir l’energia que conté l’aire per escalfar o refredar un edifici. Per tant, és una energia renovable, il·limitada… i gratuïta.

Necessita electricitat per funcionar però el 75% de l’energia necessària prové de l’aire. I com funciona?

Per explicar com funciona l’aerotèrmia necessitem entendre que és un circuit amb aigua, semblant al que coneixem dels radiadors convencionals. També és un concepte semblant al d’una nevera, perquè també fa servir un compressor per fer la màgia dins el circuit. Al final, l’únic que fa és traslladar energia d’una banda a l’altra. Aquest circuit comença a la part exterior de la casa. El sistema d’aerotèrmia agafa l’energia tèrmica de l’aire exterior i la traspassa a l’aigua del circuit, que envia la calor al sistema de calefacció o d’aigua sanitària. Normalment, s’instal·la un sistema de terra radiant, que és el que escalfa la casa. Ho fa de manera més eficient que els clàssics radiadors, ja que té més àrea i necessita menys temperatura per escalfar l’ambient. Finalment, el sistema expulsa l’aire fred a l’exterior, i el circuit continua treballant. En el vídeo us expliquem com treballa en les diferents èpoques de l’any, segons la temperatura de cada estació.

 L’aerotèrmia és una gran aliada de les plaques solars. Amb bona exposició solar, un sistema fotovoltaic d’uns 3kw pot arribar a generar més electricitat de la que consumeix, i l’aerotèrmia acumula aquest excedent en forma d’ACS quan fa sol.

 

Menú