Com triar el millor Terreny per a la teva casa de Fusta

Triar un terreny pot portar alguns mals de cap, però amb els nostres consells, i l’experiència dels nostres projectes hem creat un decàleg que us ajudarà a fer la millor de les tries:

1. EL PREU: El cost del terreny acostuma a ser d’un 30 o un 40% del total del projecte. És el primer pas per saber a quin pressupost general podem,  i volem,  per a la construcció total.

2.- EL PENDENT: Com més pla sigui el terreny, molt millor. S’ha de tenir en compte que una de les principals raons per les quals es pot encarir un projecte, poden ser els moviments de terres. Així que no perdem el mantra, “les ofertes ens poden sortir molt cares”.

3.- LA UBICACIÓ I ELS SERVEIS: Pot semblar una obvietat, però rodejar-se d’equipaments i serveis és una de les millors formes d’assegurar el confort d’una llar. També cal tenir en compte l’entorn, i les comunicacions i subministraments.

4.- L’ORIENTACIÓ: La millor orientació d’una façana sol ser a la zona Sud, tenint en compte això, també cal valorar, l’exposició a la llum.

5.- L’ARBRAT: Els arbres seran un element decisiu en la despesa energètica de la casa. Tant a l’estiu com a l’hivern també condicionaran la nostra vida a l’interior i a l’exterior de la casa.

6.- LA QUALITAT DEL SÒL: Recomanem sempre fer un estudi geotècnic que ens tregui de dubtes per saber la qualitat del sòl.

7.- EL TANCAT: El cost de fer una tanca si el terreny és molt extens , pot ser molt  elevat. S’ha de tenir en compte en el pressupost general.

8.- LA SITUACIÓ LEGAL: Sempre hem de comprovar l’estat legal del terreny. O hem de fer a dos llocs. A l’ajuntament per veure possibles afectacions urbanístiques. I al registre de la propietat per assegurar-nos que no tingui cap càrrega

9.- EL VEÏNAT: No seria una mala idea passejar-se a diferents hores del dia per la zona, i copsar l’ambient del veïnat, pot sumar molts punts o tot el contrari…

10.- LES SENSACIONS: A vegades l’elecció d’un lloc per viure es relaciona amb l’enamorament, o t’enamores o no del lloc, deixeu-vos fluir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú