El procés constructiu d’una casa de Fusta en 10 passos

Volem que sàpigues tot el que necessites tenir en compte per decidir-te per una casa de fusta. Hem simplificat el procés constructiu en 10 passos molt senzills d’entendre.

Pren nota:

1.- ASSESSORAMENT

Fustech ens agrada conèixer el client, les seves necessitats i els seus somnis. T’atendrem amb tot el nostre coneixement i experiència per tal que el teu projecte sigui el més lleuger possible. La nostra oficina tècnica resol tots els dubtes que puguis tenir en el disseny de la teva casa, els materials a utilitzar, i el sistema constructiu més adequat.

2 .- PROJECTE EXECUTIU

Posem les teves idees a treballar per tu. Tot el que tens el cap s’ha d’adequar al terreny, i aquesta tasca és on es treballa en la confecció de plànols i el projecte. El nostre servei d’arquitectura es fa càrrec del disseny del projecte, o també pots delegar-ho al teu arquitecte de confiança.

3.- DIBUIX CADWORK

En l’àmbit tècnic, fem servir les millors eines del món de l’arquitectura com és el software Cadwork. Un cop fet el projecte, els tècnics dibuixen la teva casa mitjançant Cadwork, un programa de disseny 3D especialitzat en estructures de fusta, amb el qual es defineixen tots els detalls de l’estructura de la casa. Amb aquests plànols ja podem veure la infografia del projecte.

 

4.- EXPORTACIÓ

En aquest moment podem copsar tots els detalls per tal que es pugui fer realitat el teu projecte. S’exporta el disseny de la teva casa de manera que la màquina de mecanització pugui reproduir tots els detalls de l’estructura al mil·límetre.

 

5.- MECANITZACIÓ

Aquest és el moment en el qual comencen a néixer les peces del puzle. S’inicia el procés de fabricació. La maquinària amb la tecnologia més avançada en la mecanització de fusta talla totes les peces i realitza els encaixos. Al final tindrem un gran trencaclosques que muntarem a l’obra. La precisió de la màquina elimina qualsevol error que es pogués produir en la fase de muntatge.

6.- PREMUNTATGE

Un cop tenim totes les peces tallades, cal fer els assemblatges del que ja pot anar muntat a l’obra. Ja mecanitzada tota l’estructura, es comença el premuntatge de totes les parets a taller. Aquest pas ens permetrà reduir els temps de muntatge a l’obra de manera significativa.

7.- FONAMENTACIÓ

Al terreny es comencen les feines d’anivellat i de preparació del sòl, Paral·lelament al pre-muntatge, es construeix la fonamentació de l’obra. En tractar-se d’un material constructiu amb un pes inferior, els costos de fonamentació seran inferiors als de l’obra tradicional.

8.- MUNTATGE

Aquesta és la part que més il·lusió fa als propietaris, ja que per fi poden veure com les peces de la seva llar arriben al terreny. Es transporta tota l’estructura a l’obra, i amb grues de grans dimensions es fa tot el muntatge en qüestió de dies.

9.- INSTAL·LACIONS, AÏLLAMENTS I TANCAMENTS

Un cop acabat el muntatge de les peces, es procedeix a fer-ne els tancaments i a integrar tots el que faci possible la seva habitabilitat. Amb l’estructura acabada i tancada, és el moment de les instal·lacions. Seguint el disseny inicial, s’integren els sistemes de llum, aigua i climatització, molt més moderns i eficients que els tradicionals. Després es col·loquen els aïllaments, que serviran per reforçar l’eficiència energètica de la casa.

10.- ACABATS

En aquesta part del procés es vesteixen les parets, es col·loca la cuina, i els banys i es posa el color que el client desitja a la seva llar.

Ara ja només queden els acabats. És l’última capa del disseny, que convertirà una casa de fusta en la teva llar.

I així és com funciona tot el procés. Evidentment, la cirereta del pastís és aquesta. Claus en mà i a gaudir de casa teva.

Com ho veus? Fàcil , no?

Menú