Els acabats interiors d’una casa de Fusta

Una casa de Fusta és com un mural en blanc per dibuixar un disseny, un estil i un espai per viure.

Les possibilitats que dóna la construcción en Fusta permeten acabats interiors confortables que faràn les delícies dels més casolans.

A continuació us deixem els tipus d’acabats més comuns:

Acabats interiors de fusta

L’acabat interior serà la part visible de la construcció, i per tant la que donarà la personalitat desitjada a la vostra casa.

Ens servirà també per amagar instal•lacions i elements constructius, a la vegada que ajudarà en l’aïllament i impermeabilització de les estances.

Una de les tendències més avantguardistes és la de combinar diferents tipus d’acabats en les habitacions.

Per exemple, si volem aconseguir l’aspecte de bigues de fusta, podem fer servir un panel Tricapa, ja que dona un acabat continu de fusta, sense juntes. Generalment s’utilitza d’avet.

Si volem un aspecte més desenfadat podem fer servir els panells OSB o més coneguts com panells d’encenalls de fusta orientats. Normalment es pot utilizar per finalitats estructurals però també pot tenir finalitats decoratives.

Si cerquem l’aspecte d’un Parquet, podem fer servir les peces de fusta tipus Encadellat o “matxembrat”. Unes peces que ténen un encaix de “mascle-femella”. Una opció elegant que es pot col•locar hortizontal o verticalment. Els més comuns són d’avet o pi.

Una de les opcions més emprades actualment per arquitectes i decoradors és el Panell fenòlic, un tauler contraxapat de pi, similar al tricapa (sense juntes, i una mica més fosc i “industrial” que el tricapa) que presenta una gran durabilitat i resistència.

Altres acabats interiors genèrics:

A continuació detallem una sèrie d’acabats que es podem emprar en combinació amb la fusta, i que suposaran un gran ventall de possibilitats per als interiors.

El famós i imprescindible Pladur. Que consisteix en plaques de cartró guix. I que a més de ser econòmic aguanta diferents tipus de pintura.

El Fermacell, un material per als més ecològics. Consisteix en una placa de Guix laminat, format per guix, aigua i fibra de cel•lulosa, que el converteix en un material més ecològic, i molt més resistent amb els avantatges que això comporta. L’inconvenient és principalment la diferència de preu amb els altres materials.

El Panell compacte o HPL són panells laminats a alta pressió, d’un aspecte molt elegant, resistents a la humitat. El preu és bastant elevat però marca la diferencia quant a disseny.

I finalment, un clàssic: l’acabat Ceràmic.  Un material que tots coneixem per les seves bondats i la quantitat de dissenys que hi ha al mercat. Es col•loca principalment en zones humides. S’impermeabilitza el material, normalment de pladur, i es col•loca amb morter especial.

1 comentari. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú