Casa d'en Lluís i la Fina

Descripció i dades generals

L’edifici es composa en dos cossos en forma de “L”, un en planta baixa amb coberta plana, i un en planta baixa i planta primera amb coberta inclinada a una aigua, aprofitant l’assolellament a façana sud. Les dues cares més exposades al sol, disposen d’un porxo i una visera que ajudaran a la protecció solar als mesos de mes calor, però a l’hivern deixaran entrar llum directe a l’interior.
Les estances de la casa (Estar-Menjador-Cuina i les habitacions) estan orientades cap a l’interior de la parcel·la, per tal d’aprofitar el màxim l’assolellament i gaudir de l’espai interior privat de la parcel·la.
Mesures d’estalvi entergètic: construït amb un sistema d’entramat lleuger amb aïllament a l’interior, formant una envolvent amb bones prestacions tèrmiques, que juntament amb el sistema de climatització, Aerotèrmia amb terra radiant, i ventilació amb recuperador de calor, s’aconsegueix un classificació A. Disposa d’un dipòsit de recollida d’aigües pluvials per tal d’estalviar aigua per al reg.
Disposa d’una instal·lació fotovoltàica que garanteix electricitat a tot l’habitatge durant les hores de sol. A més, s’aprofita per a una climatització sostenible de la piscina.
Arquitecte / Autor del projecte:
Josep Carrera
Ubicació:
Cornellà de Terri
m² parcel.la: 805 m²
m² edificats: 386 m²
Distribució:
Planta baixa: estar-menjador-cuina / 2 habitacions / 3 banys / piscina / garatge
Planta primera: 1 habitació / 1 bany / 1 estudi (sala polivalent)

Durada del procés

Temps fabricació:

2 setmanes

Temps muntatge estructura:

2 setmanes

Temps total obra:

6 mesos

Característiques tècniques

Tipus Estructura:

Entramat lleuger de fusta laminada sobre forjat sanitari / zones amb murs de càrrega de formió i forjat unidireccional amb biguetes pretesades de formigó i revoltó ceràmic

Tipus coberta:

Coberta plana / Coberta inclinada

Revestiment exterior:

SATE / Façana ventilada encadellat d’avet amb tractament autoclau

Revestiment interior:

Pladur / tricapa d’avet

Climatització:

Aerotèrmia amb terra radiant. Splits aire acondicionat per a refrigeració. Recuperador de calor Zehnder. Plaques solars fotovoltàiques de suport a l’aerotèrmia i climatització de la piscina.

Classificació energètica:

A

Altres vídeos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú