Casa de la Laura i en Dani

Descripció i dades generals

Habitatge situtat en una parcel·la plana, desenvolupat tot en una sola planta. Es tracta d’un volum allargat amb coberta a dues aigües, articulat a la zona d’estar, buscant una bona orientació de la zona de dia.
Situat en una zona de muntanya, amb un estil nòrdic/rústic, està construït amb un sistema de tronc laminat, amb aïllament per a l’interior, amb un resultat acabat amb fusta per fora i per dintre, mimetitzant-se amb les construccions properes de la zona.
Diu l'arquitecte...

L’edifici conforma un habitatge unifamiliar aïllat amb estructura de fusta. Està ubicat en un entorn privilegiat amb vistes al Pirineu i a la muntanya del Costabona. 

L’habitatge es configura com un volum en planta baixa situat a la franja nord de la parcel·la. L’edificació està composada per dos cossos rectangulars formant un angle de 135º i configurant una sola unitat. La coberta del conjunt és inclinada de teula ceràmica i a dues aigües. 

Tot el volum és de fusta però es juga amb el trencament de plans de façana per configurar buits o reculades. Al centre, on es troben les dues directrius, es genera un buit que marcarà l’accés principal. També als dos costats laterals passen coses. A l’oest es buida el volum per configurar un porxo i a l’est es situa l’aparcament reculat. 

Les obertures principals i més grans donen al jardí orientat a l’oest i que té les millors vistes cap a la muntanya. La resta d’obertures tenen unes mides molt més domèstiques i petites per donar privacitat a l’habitatge. 

Pel que fa als acabats interiors, són revestiments de fusta seguint la imatge de casa de fusta que es transmet des de l’exterior, però a les peces humides o a la cuina s’utilitzen revestiments ceràmics o de pedra natural. 

Les fusteries són de fusta i estan enrasades a la cara exterior de les façanes generant un prestatge interior. 

Arquitecte / Autor del projecte:
Claudia Garcia-Nieto
Ubicació:
Font Rubí (Camprodon)
m² parcel.la: 854 m²
m² edificats: 170 m²
Distribució:
Planta baixa: estar-menjador-cuina / 3 habitacions / 2 banys / garatge

Durada del procés

Temps fabricació:

2 setmanes

Temps muntatge estructura:

4 setmanes

Temps total obra:

7 mesos

Característiques tècniques

Tipus Estructura:

Tronc laminat (sistema nòrdic) sobre llosa de formigó

Tipus coberta:

Inclinada a dues aigües

Revestiment exterior:

Tronc laminat

Revestiment interior:

Encadellat d’avet

Climatització:

Caldera estanca de gas, amb plaques
solars tèrmiques i acumulador de 300 l.

Classificació energètica:

A

Altres vídeos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú