Els corcs es poden menjar la meva casa de fusta?

En altres vídeos ja hem parlat d’algunes pors habituals sobre la fusta: què li passa en cas d’incendi, com li afecta la humitat… Però encara queda un mite terrorífic: els tèrmits i altres animalons que es mengen la fusta. La fusta es corca?

Un dels dubtes comuns quan pensem en una casa de fusta són els temibles tèrmits i els corcs. Potser, en part, perquè tots hem vist bigues de fusta amb foradets en alguna masia o casa antiga. Però els temps van canviant i els corcs només serien un problema si no els tinguéssim en compte. Aquests insectes actuen en unes determinades condicions d’humitat i no es mengen qualsevol tipus de fusta.

Si la fusta fos 100% natural sense cap tipus de tractament, i en unes condicions d’humitat específiques sí que podria causar problemes.

Per això, quan en una construcció hi ha alguna fusta no tractada sempre se separa i s’aïlla de qualsevol font d’humitat. La fusta laminada que fa servir Fustech per construir cases ve tractada amb un assecat especial, de manera que encara que hi hagués insectes i que la humitat fos alta, simplement aquesta fusta no els generaria cap interès. A més a més, cal tenir en compte la cola que es fa servir per unir les peces, tampoc no els hi acaba d’agradar.

Avui dia, si la construcció està ben feta, no hem de tenir problemes amb els insectes, ja que el control ambiental i el segellat dels interiors fa que no es donin les circumstàncies per l’aparició d’aquests convidats no desitjats.

 

Menú